3 товари, здатні забезпечити захист від діабету та серцево-судинних захворювань


РБК-Україна (проект Styler) інформує про найважливіші осінні товари, які можна знайти практично в кожній оселі.

У осінній період багато людей починають думати про прийом вітамінів у формі таблеток. Проте це може бути хибним підходом, адже осінь пропонує безліч харчових продуктів, які здатні задовольнити всі потреби організму.

Це чудове джерело клітковини, що сприяє покращенню травлення та позитивно впливає на мікробіом кишечника.

До того ж такий продукт знижує ризики розвитку багатьох захворювань - від діабету до серцевих хвороб. Також бобові багаті на фолієву кислоту (вітамін В9).

Бобові є природно маложировими продуктами, і, оскільки вони рослинного походження, не містять холестерину. У половині склянки бобових можна знайти близько 115 калорій, 20 грамів вуглеводів, 7-9 грамів клітковини, 8 грамів білка та всього 1 грам жиру. Крім того, бобові характеризуються низьким глікемічним індексом, який зазвичай варіюється від 10 до 40.

Ось кілька відомих та корисних видів бобових:

Він просто переповнений вітамінами, особливо так званим провітаміном А, який організм людини потім перетворює на вітамін А.

Гарбуз також є відмінним джерелом вітаміну С, клітковини, магнію та вітаміну Е.

Спробуй покуштувати гарбуз сирим, для цього краще обирати солодкі сорти, наприклад, баттернат сквош.

Високий рівень вітаміну С в гарбузах підтримує імунну систему. Належна кількість цього вітаміну є ключовою для синтезу лейкоцитів та антитіл, що дозволяє організму ефективно боротися з інфекціями та захворюваннями.

До того ж такий продукт наповнений антиоксидантами, включаючи бета-каротин, вітамін С і вітамін Е, які допомагають захистити шкіру від окисного пошкодження, викликаного вільними радикалами. Ці антиоксиданти сприяють молодості та сяючому кольору обличчя, що робить гарбуз потенційним союзником у боротьбі зі старінням.

Яблука насичені вітамінами, клітковиною, кверцетином — флавоноїдом, що має протизапальні властивості, а також пектином. Груші також є чудовим джерелом клітковини та вітамінів. Айва, в свою чергу, славиться високим вмістом фітонутрієнтів.

Корисні речовини в груші допомагають зменшити запалення, підтримують здоров'я кишечника і серцево-судинної системи, захищають від деяких хвороб і можуть сприяти зниженню ваги.

Related posts