Цитрусовий десерт від Лізи Глінської – лимонний кекс: як його приготувати – натхнення для різдвяної випічки | Останні новини кулінарії | FoodOboz
Із приходом осені люди помічають, що їм починає постійно хотітись чогось солоденького. Але куповані солодощі далеко не завжди смачні і здатні принести гастрономічне задоволення. Тому в такі періоди варто готувати їх самостійно.
Ось, наприклад, фудблогерка Ліза Глінська поділилася в Instagram рецептом цитрусового кексу. Ця смачна випічка створює святкову атмосферу і стане чудовим доповненням до різдвяного столу. Крім того, такий кекс характеризується тривалим терміном зберігання та неперевершеним смаком.
Складові для приготування цукрової глазурі
Спосіб приготування
1. Об'єднуємо цукрову пудру з ароматними спеціями.
2. Додаємо свіжу цедру цитрусових. Перемішуємо.
3. Об'єднуємо борошно з розпушувачем.
4. Взбиваємо масло, яке має кімнатну температуру. Воно повинно стати світлішим і збільшитися в обсязі.
5. Вносимо цукрову пудру. Ретельно змішуємо.
6. Вводимо яйця, які були заздалегідь виведені з холодильника. Ретельно перемішуємо.
7. Додаємо борошно з розпушувачем, перемішуємо.
8. Підготуємо форму для кексу. Змащуємо дно та края форми м'яким вершковим маслом, присипаємо борошном. Перекладаємо в неї тісто. Враховуйте, що тісто збільшиться в об'ємі в 2 рази.
9. Випікаємо в попередньо розігрітій до 170 градусів духовці протягом 30-35 хвилин. Для перевірки готовності використовуємо дерев'яну шпажку. Після випікання виймаємо кекс з форми.
10. Приготуємо сироп. Знімаємо шкірку з мандарина, вичавлюємо сік, додаємо воду і цукор. Після запікання варимо сироп ще протягом 2 хвилин. Проціджуємо отриману суміш.
11. Поливаємо свіжоспечений кекс гарячим сиропом, щоб він добре вбрався. Використовуємо весь обсяг сиропу.
12. Знімаємо шкірку з мандарина, вичавлюємо сік і додаємо цукрову пудру. Наносимо глазур на охолоджений кекс.
13. Даемо йому постояти при кімнатній температурі, щоб він трохи висох.
На OBOZ.UA ви знайдете безліч інших рецептів кексів: