"Сливовий пиріг" від Володимира Ярославського: багатий рецепт на щедрий осінній сезон.


Відомий кулінар і постійний член журі шоу "МастерШеф" на СТБ Володимир Ярославський, який нещодавно ділиться думками про труднощі великої війни, презентував свій рецепт сливового пирога.

"Я в захваті від слив і насолоджуюсь їх щедрим сезоном цього року. Ми готуємо варення, використовуємо їх в м'ясних стравах та соусах. Сьогодні ж планую приготувати ароматний сливовий пиріг," – поділився він.

Складові:

На размер 26 сантиметров.

Перший шар тіста (для основи):

200-220 грамів муки

100 граммов масла с содержанием жира 82,5%

85 грамм сахара

5 грамів цукру з ванільним ароматом

1 маленьке яйце

5 грамів розпушувача

1,100 грамм слив

30 г цукру

Штрейзель — это сладкая крошка, обычно состоящая из смеси муки, сахара и масла, которая используется для посыпки выпечки.

170 грамів муки

90 граммов масла, охлажденного до низкой температуры.

85 грамм сахара

Корична паличка, апельсинова цедра, мелені кардамонові зерна.

Метод приготування:

Основа з тіста:

Масло, яйце, цукор, збиваємо в однорідну масу, додаємо борошно з розрушувачем, швидко замішуємо тісто і кладемо трішечки охолонути в холодильник.

У слив видаляємо кісточку і посипаємо цукром, щоб пустили сік і були смачніші)

Хрустящая ароматная посыпка штрейзель:

Борошно та цукор змішуємо, додаємо спеції та, за бажанням, цедру цитрусових, холодні шматочки масла. Швиденько рубимо масло кондитерським шкребком чи ножами і потім замішуємо так наче грудочками.

Спочатку розкочуємо тісто через пергамент, кладемо його в форму (можна також підкласти пергамент під дно) і формуємо високі краї.

- Якщо сливи великі, то викладаємо бочком, усі одна до одної, так дуже красиво.

На верхню частину викладаємо посипку і ставимо в духовку, розігріту до 175 градусів, на 45 хвилин. Потім вимикаємо духовку і залишаємо страву ще на 10 хвилин. Даемо трохи охолонути, а потім обережно виймаємо.

Подавайте страву з ложкою ароматної сметани, легенько збитої з цукром! Насолоджуйтесь!

Раніше "ФАКТИ" розповідали про те, як приготувати сливовий пиріг з меренгою, а також про ідеальний пиріг зі сливами, надрукований у газеті The New York Times, і сливовий торт.

Related posts