"Сливовий пиріг" від Володимира Ярославського: багатий рецепт на щедрий осінній сезон.
Відомий кулінар і постійний член журі шоу "МастерШеф" на СТБ Володимир Ярославський, який нещодавно ділиться думками про труднощі великої війни, презентував свій рецепт сливового пирога.
"Я в захваті від слив і насолоджуюсь їх щедрим сезоном цього року. Ми готуємо варення, використовуємо їх в м'ясних стравах та соусах. Сьогодні ж планую приготувати ароматний сливовий пиріг," – поділився він.
Складові:
На размер 26 сантиметров.
Перший шар тіста (для основи):
200-220 грамів муки
100 граммов масла с содержанием жира 82,5%
85 грамм сахара
5 грамів цукру з ванільним ароматом
1 маленьке яйце
5 грамів розпушувача
1,100 грамм слив
30 г цукру
Штрейзель — это сладкая крошка, обычно состоящая из смеси муки, сахара и масла, которая используется для посыпки выпечки.
170 грамів муки
90 граммов масла, охлажденного до низкой температуры.
85 грамм сахара
Корична паличка, апельсинова цедра, мелені кардамонові зерна.
Метод приготування:
Основа з тіста:
Масло, яйце, цукор, збиваємо в однорідну масу, додаємо борошно з розрушувачем, швидко замішуємо тісто і кладемо трішечки охолонути в холодильник.
У слив видаляємо кісточку і посипаємо цукром, щоб пустили сік і були смачніші)
Хрустящая ароматная посыпка штрейзель:
Борошно та цукор змішуємо, додаємо спеції та, за бажанням, цедру цитрусових, холодні шматочки масла. Швиденько рубимо масло кондитерським шкребком чи ножами і потім замішуємо так наче грудочками.
Спочатку розкочуємо тісто через пергамент, кладемо його в форму (можна також підкласти пергамент під дно) і формуємо високі краї.
- Якщо сливи великі, то викладаємо бочком, усі одна до одної, так дуже красиво.
На верхню частину викладаємо посипку і ставимо в духовку, розігріту до 175 градусів, на 45 хвилин. Потім вимикаємо духовку і залишаємо страву ще на 10 хвилин. Даемо трохи охолонути, а потім обережно виймаємо.
Подавайте страву з ложкою ароматної сметани, легенько збитої з цукром! Насолоджуйтесь!
Раніше "ФАКТИ" розповідали про те, як приготувати сливовий пиріг з меренгою, а також про ідеальний пиріг зі сливами, надрукований у газеті The New York Times, і сливовий торт.