Гарбуз — це один з найкорисніших продуктів для підтримки здоров'я зору.
Вживання гарбуза сприяє захисту рогівки ока та зменшує ймовірність розвитку катаракти.
Зберігати здоров'я очей стає особливо важливим із віком, коли загострюється ризик зниження та втрати зору. Інтерв'ю з офтальмологом та очним хірургом Аластером Локвудом: у ньому фахівець розповів, що гарбуз містить вітаміни та мінерали, які можуть принести користь як загальному здоров'ю, так і зору.
Офтальмолог роз'яснив, що вітамін С може сповільнити розвиток вікової дегенерації жовтої плями та зменшити ймовірність виникнення катаракти. Вітамін А, у свою чергу, зміцнює рогівку і покращує нічний зір, а цинк сприяє транспортуванню вітаміну А з печінки до сітківки, що сприяє утворенню меланіну, який захищає зір.
Також у гарбузі містяться лютеїн та зеаксантин, які є антиоксидантами. За словами медика, ці речовини захищають очі, відфільтровуючи світло з високою енергією. Також при отриманні знижується ймовірність катаракти.
"Лютеїн і зеаксантин - це каротиноїдні пігменти, які надають жовтого або помаранчевого відтінку різним продуктам. Окрім каротину та вітамінів, гарбуз також містить залізо і фолієву кислоту, що сприяють зміцненню імунної системи та пришвидшують процес загоєння травм," - зазначив офтальмолог.
Він також підкреслив, що гарбуз є джерелом клітковини та калію, що сприяє зниженню артеріального тиску і допомагає в контролі ваги.