Голлівудська акторка, яка має українські корені, презентувала свій дебютний музичний кліп та поділилася рецептом приготування смачного борщу.
Крім легендарної Квітки Цісик в Голлівуді є чимало акторів та співаків українського походження, і одна з них -- Віра Фарміга, знайома багатьом глядачам по фільму "Закляття", де вона зіграла Лорен Воррен. Віра не тільки не приховує своє українське коріння, а й пишається ним, прославляючи Україну.
Нещодавно Віра розпочала кар'єру співачки і разом з гуртом "The Yagas" (натяк на Бабу-Ягу), зняла свій перший кліп, який присвятила Україні.
Композиція, для якої створено відео, отримала назву "The Crying Room". Кліп був знятий у лісі та відрізняється загадковою і містичною атмосферою. Це дебютний кліп гурту The Yagas, тому особливо приємно, що Фарміга вирішила присвятити його Україні.
"Це відео присвячується сміливому народу України. За посиланнями в описі ви можете дізнатися більше про те, як можете йому допомогти", -- саме так закінчується кліп.
У коментарях шанувальники акторки висловлюють своє захоплення її неймовірним голосом. Вони зазначають, що перша композиція Фарміги виконана в стилі, що викликає ностальгію за готичним роком 90-х років.
Окрім цього, Віра невтомно популяризує у всесвітній мережі спадщину своїх предків та їх культурні звичаї.
Нещодавно на одному з кулінарних ресурсів Віра поділилася секретами приготування автентичного українського борщу.
Для того, щоб приготувати борщ за рецептом голлівудської зірки, треба такі інгредієнти:
яловичий бульйон -- 2 л
олія – три столові ложки
говядина — 900 граммов
велика цибуля — 2 штуки.
селера -- 2 стебла
две моркови
маленький буряк -- 8 одиниць.
300 граммов капусты
томатна паста – 140-200 грамів
сік лимона – з одного лимона
Лаврові листя -- 4 одиниці.
кріп -- пучок
петрушка -- связка
часник -- 4 зубчики
сіль — на смак
перець -- до смаку
Сметана — для сервировки.
Як готувати борщ за рецептом Віри Фарміги
Для приготування борщу за рецептом Фарміги спочатку потрібно нарізати м'ясо на маленькі кубики і тушкувати його. Щоб надати страві більш насиченого смаку, яловичину можна замінити бараниною. Бульйон можна створити, відваривши яловичину перед тушкуванням, або ж використати бульйонний кубик, розчинивши його у воді.
Цибулю слід очистити та порізати на кубики або кільця. Моркву й селеру вимийте та наріжте кубиками. Часник необхідно звільнити від шкірки і дрібно нарізати.
Щоб приготувати борщ, спочатку потрібно відварити буряк, потім очистити його від шкірки і нарізати на шматочки. Якщо ви оберете великі коренеплоди, їх знадобиться менше. Нашинкуйте капусту, а зелень ретельно промийте та поріжте.
Для підготовки м'яса до борщу, візьміть велику каструлю і розігрійте олію на високому вогні протягом приблизно 30 секунд. Далі додайте кубики яловичини та покладіть лавровий лист. Обсмажуйте мясо, поки не з'явиться золотава скоринка, після чого влийте бульйон і зменшіть температуру.
Всипте в майбутній борщ цибулю, моркву, селеру та часник. Варіть страву на слабкому вогні протягом 2 годин, поки м'ясо не стане м'яким, не доводячи рідину до кипіння. Після 1,5 години від початку варіння страви, додайте в борщ буряк і капусту.
Щоб надати борщу приємну кислинку, варто використовувати томатну пасту та лимонний сік, коригуючи їх кількість відповідно до ваших уподобань. Якщо страва виходить занадто густою, можна розбавити її невеликою кількістю окропу.
Коли борщ буде майже готовим, посоліть та поперчіть його до смаку, прикрасьте подрібненою зеленню та сметаною -- і борщ за рецептом Фарміги можна подавати до столу.
Раніше в "ФАКТАХ" висвітлювали корисність борщу та ділилися рецептом його приготування з використанням курячих субпродуктів.