Забудьте про магазинний хліб: легкий рецепт домашньої чіабати від переможниці "Мастер Шеф"
Приготувати хліб у домашніх умовах дуже просто - зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ліза Глінська поділилася рецептом доступної та смачної домашньої чіабати.
Переможниця та екс-суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська поділилася секретами приготування апетитної домашньої чіабати з ніжною серединою і хрусткою скоринкою.
"Друзі, цей хлібчик зможе приготувати кожен, навіть в домашніх умовах. Прості та доступні продукти, а смачно як...", - радить зірка "Мастер Шеф".
Для приготування домашньої чіабати, кулінарний експерт Єлизавета Глінська з шоу "Мастер Шеф" бере такі складники:
Спершу в мисці змішуємо воду з дріжджами та олією. Далі додаємо просіяне борошно, сіль і замішуємо тісто. Миску з тістом "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська накриває рушником і лишає за кімнатної температури на 10 годин.
Після цього на припилений борошном пергамент викладаємо тісто, зверху теж присипаємо борошном, формуємо з тіста прямокутник і розрізаємо його навпіл. Знову накриваємо тісто рушником і лишаємо на 20 хвилин.
Паралельно розігріваємо духовку до 240 градусів разом із деком. Пергамент із чіабатою обережно перекладаємо на гаряче деко та випікаємо 20-25 хвилин. За 5 хвилин до закінчення випікання перевертаємо чіабату, щоб забезпечити хрустку скоринку з обох боків.
Для подачі чіабати, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська рекомендує супроводжувати її запеченим часником. Для цього візьміть дві головки часнику, очистіть їх, покладіть у невелику форму для запікання, залийте олією, додайте кілька гілочок чебрецю та запікайте при температурі 180 градусів близько 25-30 хвилин.
Розім'ятий виделкою запечений часник поєднуємо з дрібно посіченою зеленню (кропом чи петрушкою) та додаємо сіль за смаком.
Чіабату "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розрізає навпіл підсушує в розігрітій до 190 градусів духовці до золотистості, потім змащує часниковою пастою та запікає ще буквально 2 хвилини при 220 градусах.
Нагадаємо, "Мастер Шеф" Глінська поділилася простим рецептом домашніх сосисок.
Як писала Politeka, кулінарний експерт Єлизавета Глінська з "Мастер Шеф" поділилася рецептом, який допоможе зробити сирники ще більш апетитними.