Ідеальний десерт: нескладний рецепт кексів на домашній кухні від чемпіонки "Мастер Шеф" Глінської
Мафіни – це популярні в США порційні кексики, в які можна додавати різноманітні начинки. Зірка шоу "Мастер Шеф" Ліза Глінська поділилася простим та швидким рецептом для їх приготування вдома.
Переможниця та екс-суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати домашні мафіни з ягодами та хрусткою крихтою.
Рецепт надзвичайно легкий та універсальний – можна використовувати будь-які ягоди або навіть робити мафіни без них. Для приготування мафінів "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська використовує такі інгредієнти (на 12 штук):
Окрім цього, для створення хрусткої крихти нам потрібні такі інгредієнти:
Щоб приготувати тісто для мафінів, спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує яйця з цукром, ванільним цукром, олією та кефіром або білим йогуртом. Після цього додаємо борошно з розпушувачем і перемішуємо тісто до однорідності.
На завершальному етапі додаємо до тіста свіжі або заморожені ягоди (розморожувати їх не обов'язково) та обережно перемішуємо тісто за допомогою лопатки.
Для отримання хрусткої крихти "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере борошно та цукор, змішуючи їх у мисці. Потім додає холодне вершкове масло, нарізане кубиками, і швидко розтирає суміш пальцями, доки не утвориться крихта.
Єлизавета Глінська, відома з кулінарного шоу "Мастер Шеф", розкладає ягідне тісто у форми для мафінів, заповнюючи їх на дві третини, після чого щедро посипає зверху крихтою.
Випікати мафіни слід у попередньо розігрітій до 180°C духовці протягом 25-30 хвилин. Найефективніше використовувати режим нижнього підігріву з конвекцією або лише конвекцію.
Нагадаємо, фіналістка "Мастер Шеф" Глінська розкрила секрет приготування легких у виконанні домашніх сосисок.
Як повідомляла Politeka, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська дала рецепт, як зробити сирники ще смачнішими.