Смакує, як манго: унікальний рецепт зимового консервування гарбуза.


Які інгредієнти необхідні для приготування консервованого гарбуза?

Для того щоб заготовити гарбуз на зимовий період, вам знадобляться такі інгредієнти:

Для приготування смачних консервів з гарбуза рекомендується обирати плоди сортів "Гітара", "Мускатний" або "Арахісове масло". Ці гарбузи вирізняються яскравим кольором і ніжною текстурою.

Гарбуз слід розділити навпіл, видаливши насіння та шкірку. Потім м'якоть потрібно нарізати на рівні маленькі кубики, приблизно по 3 см.

Гарбуз для консервування слід нарізати на кубики (скриншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ від Марії Щербатюк)

Порізаний м'якуш гарбуза слід перемістити в глибоку чашу для маринування перед консервацією. Для того, щоб підкреслити смакові якості заготовки, до гарбуза варто додати цедру апельсина та лимона.

Для цього ретельно помийте цитрусові та натріть з них цедру на маленькій тертці. Важливо не використовувати білий шар - він неприємно гірчить.

Крім того, до гарбуза варто додати м'якоть лимона. Для цього лимон, очищений від білої плівки, слід нарізати кубиками, які повинні бути такого ж розміру, як і кубики гарбуза. Кісточки потрібно видалити.

Таким самим способом наріжте 1 апельсин. Перемішайте нарізані цитрусові з гарбузом та цедрою. Потім всипте цукор та лимонну кислоту, ще раз ретельно перемішайте інгредієнти.

Апельсини надають нових відтінків смаку консервованому гарбузу (скріншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ від Марії Щербатюк)

Дайте масі настоятися не менше трьох годин, щоб вона віддала свій сік. Після цього ви можете розфасувати гарбузово-цитрусову суміш у попередньо стерилізовані банки.

Гарбуз має виділити сік (скриншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк)

Наповніть банки нарізаним гарбузом та залийте шматочки отриманим соком. Після цього заготівлю потрібно ще раз простерилізувати.

Як зберігати гарбуз: прості рецепти від Марії Щербатюк (скріншот)

Щоб реалізувати цей процес, спершу візьміть глибоку каструлю і покладіть на дно чистий рушник. Потім розмістіть банки з гарбузом, закривши їх попередньо стерилізованими кришками. Далі залийте воду в каструлю так, щоб вона майже повністю покривала банки.

Воду потрібно довести до кипіння, після чого стерилізувати консервацію протягом години. Гарячі банки треба обережно витягнути з каструлі, щільно закрутивши кришки.

Дочекайтеся, поки заготівля повністю охолоне, а після цього перенесіть консервовані гарбузи в прохолодне темне місце для зберігання.

Related posts