Смакує, як манго: унікальний рецепт зимового консервування гарбуза.
Які інгредієнти необхідні для приготування консервованого гарбуза?
Для того щоб заготовити гарбуз на зимовий період, вам знадобляться такі інгредієнти:
Для приготування смачних консервів з гарбуза рекомендується обирати плоди сортів "Гітара", "Мускатний" або "Арахісове масло". Ці гарбузи вирізняються яскравим кольором і ніжною текстурою.
Гарбуз слід розділити навпіл, видаливши насіння та шкірку. Потім м'якоть потрібно нарізати на рівні маленькі кубики, приблизно по 3 см.
Гарбуз для консервування слід нарізати на кубики (скриншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ від Марії Щербатюк)
Порізаний м'якуш гарбуза слід перемістити в глибоку чашу для маринування перед консервацією. Для того, щоб підкреслити смакові якості заготовки, до гарбуза варто додати цедру апельсина та лимона.
Для цього ретельно помийте цитрусові та натріть з них цедру на маленькій тертці. Важливо не використовувати білий шар - він неприємно гірчить.
Крім того, до гарбуза варто додати м'якоть лимона. Для цього лимон, очищений від білої плівки, слід нарізати кубиками, які повинні бути такого ж розміру, як і кубики гарбуза. Кісточки потрібно видалити.
Таким самим способом наріжте 1 апельсин. Перемішайте нарізані цитрусові з гарбузом та цедрою. Потім всипте цукор та лимонну кислоту, ще раз ретельно перемішайте інгредієнти.
Апельсини надають нових відтінків смаку консервованому гарбузу (скріншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ від Марії Щербатюк)
Дайте масі настоятися не менше трьох годин, щоб вона віддала свій сік. Після цього ви можете розфасувати гарбузово-цитрусову суміш у попередньо стерилізовані банки.
Гарбуз має виділити сік (скриншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк)
Наповніть банки нарізаним гарбузом та залийте шматочки отриманим соком. Після цього заготівлю потрібно ще раз простерилізувати.
Як зберігати гарбуз: прості рецепти від Марії Щербатюк (скріншот)
Щоб реалізувати цей процес, спершу візьміть глибоку каструлю і покладіть на дно чистий рушник. Потім розмістіть банки з гарбузом, закривши їх попередньо стерилізованими кришками. Далі залийте воду в каструлю так, щоб вона майже повністю покривала банки.
Воду потрібно довести до кипіння, після чого стерилізувати консервацію протягом години. Гарячі банки треба обережно витягнути з каструлі, щільно закрутивши кришки.
Дочекайтеся, поки заготівля повністю охолоне, а після цього перенесіть консервовані гарбузи в прохолодне темне місце для зберігання.