Приготуйте цю улюблену страву для обіду чи вечері: блогерка з приємним голосом продемонструвала свій рецепт приготування спагетті карбонара.
Блогерка Alina FooDee регулярно радує своїх підписників оригінальними рецептами з різних куточків планети, додаючи до них власні ноти. Цього разу вона вирішила поділитися рецептом всесвітньо відомої пасти карбонара.
Спагетті карбонара – це автентична італійська страва, що чудово підходить як для обіднього столу, так і для вечірнього частування. Зазвичай вона готується з беконом, яйцями та пармезаном. Проте цей кулінарний витвір має свою історію і безліч варіацій приготування, які додають йому нових відтінків смаку.
Для карбонари важливо використовувати якісну пасту, виготовлену з твердих сортів пшениці, яка повинна бути відварена до стану аль денте — це означає, що макарони всередині повинні залишатися злегка твердими.
"Карбонара -- це чудовий вибір для ситної вечері або обіду. Весь процес приготування займає не більше 15 хвилин, а інгредієнти легко знайти, що робить карбонару швидким і комфортним рішенням для будь-якого повсякденного або святкового випадку", -- вважає кулінарка.
Аліна зазначає, що готує не за традиційним рецептом, проте її страва все одно виходить надзвичайно смачною і подобається всім її близьким та друзям.
Складові:
Бекон – 150 граммов.
Часник -- 1 зубчик
Пармезан або подібний сир -- 50-60 г
Два яйця.
Спагетті -- 200-250 г
Чорний меленим перець
Сіль – це важлива речовина, яка використовується в багатьох сферах, від кулінарії до промисловості.
Приготування:
Для соусу змішати яйця й натертий сир. Добре перемішати.
Відварити в підсоленій воді спагетті до стану аль денте.
Обсмажте бекон до золотистої скоринки, а наприкінці додайте подрібнений часник.
У сковороді до бекону додайте спагетті, злийте трохи води, в якій вони готувалися. Ретельно перемішайте і залиште на вогні на кілька хвилин.
Приберіть сковорідку зі спагетті з беконом з плити, потім додайте яєчно-сирний соус і гарненько перемішайте. За цей час яйця досягнуть готовності, а сир розплавиться.
Приправити спагетті чорним меленим перцем, посипати свіжою зеленню, і страву можна подавати до столу.
Раніше ми розповідали, як приготувати пасту з цукіні, шпинатом і в'яленими помідорами, а також оригінальні намазки на хліб від Тетяни Литвинової.