Ресторанний трюк: як елегантно нарізати варені яйця, щоб жовток залишився цілим і не розсипався.


Професійні шеф-кухарі з висококласних закладів мають в арсеналі один ефективний трюк.

Відварені яйця є популярним інгредієнтом у багатьох рецептах. Проте навіть досвідчені кулінари нерідко стикаються з неприємною ситуацією: жовток кришиться при розрізанні яйця навпіл. Це, безумовно, негативно позначається на естетиці готової страви.

У ресторанах часто можна зустріти естетично оформлені варені яйця, в яких жовтки зазвичай залишаються неушкодженими. Який же секрет цього привабливого вигляду? Виявляється, все досить просто.

Насамперед, дуже важливо правильно відварити яйця. Хоча цей процес здається нехитрим, проте не слід просто кидати їх у киплячу воду. Але саме цей етап є критичним для досягнення результату. Яйця потрібно поміщати в холодну воду, довести рідину до кипіння і одразу зменшити вогонь. На такому повільному вогні продукт вариться 8-10 хвилин. Тут все залежить від того, наскільки твердим має бути жовток.

Після того, як ви відварите яйця, негайно перенесіть їх у заздалегідь підготовлену ємність з холодною водою. Це не лише зупинить процес приготування, але й значно спростить очистку яєць від їхньої оболонки.

Також важливим для красивого нарізання відвареного яйця є достатньо гострий ніж. Також наготуйте ємність підходящого для ножа розміру. Ніж повинен мати тонке і довге лезо. Помістіть його у ємність з холодною водою. Додайте в рідину 1-2 кубиків льоду з морозилки. Саме вода з льодом відіграє в цьому лайфгаку найважливішу роль. Тому слід переконатися, що вона дійсно дуже холодна.

Перед тим, як почати розрізати яйця, занурте ніж у холодну воду. Дайте йому постояти в ній кілька секунд, щоб охолонути. Холодне лезо забезпечить акуратний та точний розріз, зменшуючи ймовірність пошкодження жовтка.

Інколи буває, що жовток потрібно нарізати на менші шматочки. Цей метод також вам в цьому допоможе. Так ви збережете структуру жовтка, але робіть розрізи повільно, не поспішаючи.

Читайте також:

Related posts