Смачний обід з доступних інгредієнтів: рецепт закарпатського гуляшу з квасолею.
Які інгредієнти необхідні для приготування гуляшу в закарпатському стилі?
Щоб приготувати гуляш за закарпатським рецептом, вам знадобляться наступні інгредієнти:
Гуляш, приготований за цим рецептом, має схожість з ще однією традиційною перша стравою української кулінарії - бограчем. Щоб зекономити час на приготування, рекомендується заздалегідь замочити і відварити квасолю або ж скористатися консервованою.
Можна вибрати один або кілька видів м'яса. Щоб приготувати гуляш по-закарпатськи, спочатку слід розігріти олію в каструлі з товстими стінками.
Почистьте цибулю, наріжте її на невеликі кубики та всипте в каструлю з олією. Обсмажте цибулю до світло-золотистого кольору. Потім всипте паприку і додайте нарізане на невеликі шматочки м'ясо.
Як тільки м'ясо набуде золотисто-коричневого відтінку, приправте його сіллю та перцем за власним смаком. Помідори спершу промийте, потім бланшуйте, наріжте на дрібні кубики і додайте до каструлі з м'ясом.
Моркву необхідно очистити від шкірки, порізати на колечки і додати до інгредієнтів у каструлі. Болгарський перець ретельно промийте, видаліть плодоніжку та насіння, а потім наріжте його смужками. Далі перемістіть перець до м'ясних продуктів.
Скомбінуйте всі складники й готуйте на повільному вогні, додавши невелику кількість окропу й закривши каструлю кришкою. Періодично перемішуйте вміст.
Гуляш - це м'ясна страва, приготовлена з овочами, яка тушкується до ніжності (скриншот / Закарпатська Господиня)
Картоплю потрібно помити, почистити від шкірки та нарізати на невеликі кубики. Коли м'ясо буде готове, всипте в каструлю картоплю.
Залийте гуляш окропом, щоб рідина повністю покривала картоплю. Ретельно перемішайте страву та варіть до повної готовності картоплі. У цей момент можна додати спеції за власним уподобанням.
Коли картопля буде готова, введіть в блюдо підготовлену квасолю. Ретельно перемішайте гуляш, доведіть рідину до кипіння на повільному вогні і дайте страві покипіти ще хвилину.
У вже приготований гуляш додайте промиту та нарізану петрушку. Ретельно перемішайте, і ваш закарпатський гуляш готовий до подачі!