Ось як готують в Одесі: унікальний рецепт баклажанної ікри, що перетвориться на вашу улюблену закуску.
Ікра в одеському стилі, без сумніву, здобула популярність на міжнародній арені завдяки своєму незвичному способу приготування.
Проте для цього слід використовувати прості овочі, і в підсумку ви отримаєте справжню делікатесу.
Традиційно овочі для цієї ікри нарізали дерев'яним ножем, щоб овочі не вступали у кислотну реакцію із залізом. Але зараз все досить просто - варто взяти зручний ніж із товстим лезом. У кожної господині цей рецепт унікальний і має хитрощі, але є основний стандартний набір продуктів, необхідний для приготування цієї знаменитої ікри.
Отже, слід приготувати всі продукти для приготування цієї страви:
На початку розігрійте духовку до 180 градусів. Овочі, такі як перець і баклажани, слід ретельно вимити, проколоти їх, а потім відправити в духовку для запікання.
Щоб приготувати їх, знадобиться близько 40 хвилин, але точний час може варіюватися в залежності від вашої духовки. Після завершення процесу приготування овочі слід охолодити і очистити від шкірки, а перець також потрібно звільнити від насіння. М'якоть овочів треба нарізати на дрібні шматочки.
Цибулю і часник також потрібно нарізати якомога меншими шматочками, те саме зробити і з сирими томатами. Всі нарізані овочі слід змішати в зручній ємності і заправити олією, оцтом, перцем і сіллю.
[img desc="АЗС Caviar. Фото: екран YouTube"]1050508[/Besole0
Ікра повинна трохи постояти, а перед подачею варто нарізати свіжу петрушку. Сира цибуля і часник додають страві пікантності, тоді як петрушка забезпечує неповторний аромат, який чудово доповнює запечені овочі. Найкраще подавати цю страву охолодженою, щоб овочі ввібрали всі аромати олії та оцту.
Нагадаємо, що не викидайте "негарні" фрукти: рецепт ніжного та легкого джему з персиків на зиму.
Раніше ми повідомляли про найпростіший рецепт піци з кабачків: потрібно лише два головні продукти.