Дослідники виявили причини, чому смачна їжа приносить людям радість - нове дослідження.


редактор новин і рецензій LIGA.Tech

Науковці знайшли новий зв'язок між кишечником і головним мозком: споживання смачних і корисних продуктів сприяє вивільненню серотоніну, відомого як "гормон щастя". Ці результати були опубліковані в журналі Current Biology.

Приєднуйтесь до нашої спільноти на Facebook і ставайте активними учасниками обговорень!

Це відкриття може стати основою для створення нових підходів до лікування розладів харчування. Дослідники вже давно усвідомлюють, що між травною системою та мозком існує тісний зв'язок. Процес споживання їжі є складним і включає реакцію нервової системи на різні сигнали, такі як аромати або склад продуктів. Вчені з університетів Бонна і Кембриджа провели дослідження, щоб вивчити, як ці сигнали передаються від стравоходу до мозку під час прийому їжі.

Для цього вони вивчали нервові клітини у личинках плодових мушок, чий нервовий апарат простіший, ніж у людини. Вони виявили, що нервові клітини в стравоході здатні розпізнавати якість їжі й передавати сигнал до мозку. Якщо їжа містить корисні речовини, виділяється серотонін, що стимулює подальше споживання їжі.

Це відкриття може мати важливе значення для терапії таких харчових розладів, як анорексія або компульсивне переїдання. Проте науковці підкреслюють, що потрібно ще багато часу для того, щоб детально вивчити, як саме цей механізм функціонує у людському організмі.

Related posts