Безглютенова яблучна запіканка: підійде навіть для найменших!
Ми зазвичай вважаємо, що запіканки обов'язково містять сир або овочі, проте у їх рецептурі завжди присутнє борошно (іноді манна крупа). Але львівська фудблогерка Лілія Цвіт спростувала цю поширену думку, активно просуваючи торти-пляцки.
Вона створила запіканку, використавши яблучне пюре і обійшовшись без жодної муки — замість неї ідеально підійшов крохмаль.
Саме тому її можна давати навіть маленьким дітям!
Спочатку потрібно очистити яблука від шкірки, нарізати їх на кубики, розділити на дві частини, і одну з них варити до м'якості приблизно 10 хвилин.
Стушковані яблука перекладаємо в окрему миску і охолоджуємо. Після цього їх слід перетерти на пюре, додати сметану, яйця та крохмаль, перемішавши все до однорідності. Наприкінці додаємо шматочки яблук, що залишились цілими.
Вилийте підготовлену суміш у форму та помістіть її в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Дістаньте запіканку з духовки і залиште вистигати, після чого -- перекладіть на тарілку та посипте цукровою пудрою.
Нагадаємо також про інший несподіваний рецепт з яблук на зиму -- яблучне пюре зі згущеним молоком "Ніженка".