Медовик із манним кремом: Ліза Глінська поділилася рецептом швидкого та легкого десерту.


Медовий торт з манним кремом - це апетитний, легкий і простий у приготуванні десерт, який неодмінно порадує ваших гостей та близьких.

Учасниця кулінарного проекту "Мастер Шеф" Ліза Глінська поділилася своїм улюбленим рецептом з часів дитинства.

Список продуктів, необхідних для створення медового торта:

У каструлі комбінуємо мед, цукор і вершкове масло. Постійно помішуючи, підігріваємо цю суміш. Потім виливаємо медову масу в миску і залишаємо її охолонути на кілька хвилин.

Додаємо харчову соду та ретельно перемішуємо. Вводимо яйця та борошно, замішуємо тісто до однорідності.

Розділіть готове тісто на дев'ять частин: вісім по 100 г, а одну частину залиште для крихт. Загорніть шматочки в харчову плівку та помістіть їх у холодильник на годину.

Для приготування крему: наливаємо молоко в сотейник. У окремій ємності змішуємо яйця з цукром, додаємо ванільний цукор і добре перемішуємо. Потім вливаємо яєчно-цукрову масу в холодне молоко та ще раз усе ретельно розмішуємо. Далі вводимо манну крупу і знову перемішуємо до однорідності. Ставимо сотейник на вогонь і варимо все до готовності манної крупи, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки.

Знімаємо суміш з плити, вводимо кубики холодного вершкового масла і ретельно перемішуємо до отримання однорідної консистенції. Потім переносимо основу крему в іншу ємність і ставимо охолоджуватися в холодильник на годину.

Для коржів: посипаємо стіл борошном і розкачуємо тісто в круг діаметром 23 см. Перекладаємо корж на пергамент, робимо проколи виделкою.

Випікаємо корж в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом трьох хвилин. Потім виймаємо його і, поки він ще теплий, вирізаємо круг діаметром 22 см. Обрізки коржа зберігаємо для приготування крихти.

Наступним кроком використовуємо роз'ємну форму діаметром 22 см, на дно якої кладемо пергаментний папір. Потім розміщуємо коржі, чергуючи їх з кремовим шаром, поки не використаємо всі коржі.

Посипаємо торт крихтами з залишків випічки. Поміщаємо медовик у холодильник на 6-8 годин для насичення смаком.

Дістаємо торт з холодильника, обережно знімаємо форму. Перекладаємо на тарілку та декоруємо край крихтою. Медовик з манним кремом готовий!

Цей кулінарний витвір мистецтва неодмінно стане улюбленим для вас та ваших рідних. Не забудьте занотувати рецепт Лізи Глінської!

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.

Related posts