Справжня насолода, проста у приготуванні: рецепт найшоколаднішого десерту від Мері Беррі.
Для приготування цього торта вам знадобиться небагато інгредієнтів.
У мережі можна зустріти безліч рецептів шоколадних тортів, проте деяким з них не вистачає насиченого шоколадного смаку. Водночас бісквітний торт від кулінарної письменниці та телеведучої Мері Беррі має саме такий смак, пише Express.
"Перетворіть свій день народження на незабутнє свято, випікши надзвичайно шоколадний бісквіт за рецептом Мері Беррі. Це простий у приготуванні десерт, який прикрашений щільним ганашем з темного шоколаду", - зазначено в рецепті.
Спочатку розігрійте духовку до 180 °C, змастіть маслом та вистеліть форми для коржів папером для випічки. Після чого покладіть какао-порошок у велику миску з окропом та добре перемішайте, аби утворилася паста.
Додайте залишилися інгредієнти і ще раз добре перемішайте до отримання однорідної консистенції. Після цього розподіліть тісто у форми і випікайте приблизно 20-25 хвилин.
Водночас для глазурі та начинки вам потрібно додати шоколад та вершки в миску та приготувати їх на паровій бані впродовж 10 хвилин або до повного розплавлення.
Після цього відкладіть у бік і дайте їм охолонути. Коли коржі будуть спечені, вийміть їх з духовки і залиште остигати у формах протягом 10 хвилин.
Під час прикрашання, намастіть верхівки кожного коржа абрикосовим джемом, потім залийте їх половиною глазурі, а решту викладіть зверху.
Колись шеф-кухар Шиві Рамутар поділилася рецептом смачного домашнього соусу для пасти. Вона зазначила, що "таємним" інгредієнтом, який забезпечує неперевершений смак, є олія.
У свою чергу, мішленівський шеф-кухар Поппі О'Тул розкрила секрет приготування смачної пасти, яка готується в мультиварці. Вам знадобиться всього кілька простих інгредієнтів.